Whatsapp Suna
0723.446.799     0727.607.082         L - V 10:00 - 21:00; S 10:00 - 14:00; D închis

Semnalele polițistului

Chiar dacă semnalizarea prezentă într-o zonă construită este în general suficientă pentru a asigura fluiditatea traficului rutier, uneori se întâmplă ca semnalizarea să nu-și mai poată îndeplini funcția. Autoritățile trebuie apoi să trimită agenți pe teren a căror misiune este de a dirija traficul rutier în intersecțiile în care semnalizarea nu mai este suficientă.

Este necesar, pentru orice șofer tânăr care dorește să obțină permisul de conducere, să cunoască semnalele polițistului, precum și comportamentul pe care trebuie să îl adopte în fața acestuia.

Atentie oprire
Atenție oprire

Brațul ridicat vertical semnifică "Atenție, oprire!" pentru toți participanții la trafic care se apropie, cu excepția conducătorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în condiții de siguranță. Dacă semnalul este dat într-o intersecție, aceasta nu impune oprirea conducătorilor de vehicule care se află deja angajați în traversare.

oprire-1
Oprire

Brațul sau brațele întinse orizontal semnifică "Oprire!" pentru toți participanții la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcția sau direcțiile intersectate de brațul sau brațele întinse. În situația din imagine, semnificația semnalului este aceea de "Oprire!" pentru cei care vin din spatele polițistului. Dacă polițistul din imagine ar avea brațul stang întins orizontal, atunci semnificația ar fi de "Oprire!" pentru vehiculele care se apropie din fața acestuia.

Oprire

Brațele polițistului rutier întinse orizontal înseamnă "Oprire!" pentru toți participanții la trafic care, indiferent de de sensul lor de mers, circulă din direcțiile intersectate de brațele întinse.

oprire-3
Oprire

Brațele polițistului rutier întinse orizontal înseamnă "Oprire!" pentru toți participanții la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcțiile intersectate de brațele întinse. După ce a dat această comandă, polițistul rutier poate să coboare brațele, pozitia sa însemnând de asemenea "Oprire!" pentru toți conducătorii de vehicule care circulă din față ori din spate.

Oprire

Balansarea cu brațul, pe verticală, a unui dispozitiv cu lumină roșie ori a bastonului reflectorizant pe timp de noapte, semnifică "Oprire!" pentru participanții la trafic spre care este îndreptat.

Măriți viteza

Rotirea vioaie a brațului semnifică mărirea vitezei și grăbirea traversării drumului de către pietoni, dacă acest semnal li se adresează.

Reduceți viteza

Balansarea pe verticală a brațului întins orizontal de către polițistul rutier, semnifică pentru conducătorii de vehicule, reducerea vitezei.

Înscrie-te acum la Auto Vlad și ia permisul din prima!

Sau vizitează-ne la sediul școlii noastre din Str. Râmnicu Vâlcea, nr 31, Sector 3, București.

Program Școala Auto Vlad Sector 3 București

Legislație: Luni, miercuri, orele 16.00-18.00

Derulează în sus